Bálint László: Évtizedeim a titkosszolgálatnál

Könyv: Bálint László: Évtizedeim a titkosszolgálatnál - Egy magyar kémelhárító emlékiratai Kiadó: Kárpátia Stúdió Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 2013 Oldalszám: 456 Kötés: Ragasztott papírkötés ISBN: 9789638929181 Néhány…
3 200 Ft
Max. rendelhető 1 db

Könyv: Bálint László: Évtizedeim a titkosszolgálatnál - Egy magyar kémelhárító emlékiratai

Kiadó: Kárpátia Stúdió

Kiadás helye: Budapest

Kiadás éve: 2013

Oldalszám: 456

Kötés: Ragasztott papírkötés

ISBN: 9789638929181

Néhány fekete-fehér fotóval illusztrálva. Utánnyomás.

Jó állapotú, antikvár könyv = 4

*

Fülszöveg

Bálint László 1940-ben született Kisteleken hívő katolikus - a későbbi kommunista szóhasználat szerint: középosztálybeli vidéki klerikális-reakciós - családba. Gyermekkori álmának beteljesítésére huszonkilenc évesen látta elérkezettnek az időt: nyomozónak jelentkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. Fel is vették, ám az csak az eskütétel után derült ki, hogy a szolgálati helyéről a legkevésbé sem ő döntött, s a kiterjedt háttérellenőrzés ellenére is a Politikai Osztályra, a BRFK III/II-A Alosztályra osztották be kémelhárítónak...

Hogyan működött a Kádár-rendszerben az állambiztonsági szerv? Mit lehet tudni a belső viszonyairól, az állományról, a vezetőkről? Mi volt a feladatköre a hírszerzőknek, a kémelhárítóknak, a belső elhárítóknak? Miért volt mindig is jelentős eszköze a titkosszolgálatoknak a hálózat? Kik és hogyan küzdöttek Magyarországon a Moszad hírszerzői és hálózata ellen? Miért alakult úgy, hogy a rendszerváltozás után mindenki csak a korábbi belső elhárítást (az úgynevezett „III/III-at") átkozta, az ügynökökre mutogatott, de a vezetők vagy például a hivatalos kapcsolatok felelősségéről senki sem beszélt? Létezik-e a rendszerváltás óta belső elhárítás, és mi a feladata? Hogyan mentették át magukat az állambiztonsági vezetők 1990-ben, és hogyan befolyásolták a politikai életet, a közéletet? S hogyan hatott a politika az állambiztonsági szerv, majd 1990-től a nemzetbiztonsági szolgálatok működésére?

Bálint László nem mindennapi életútjáról olvasva bepillantást nyerhetünk egy titokzatos világba, s közben rengeteg érdekes, közérdeklődésre számot tartó kérdésre is választ kaphatunk.

*

TARTALOM

Bevezetés
Gyökerek
Beleszülettem a háborúba
Szegedi gimnázium, 1956-os hullócsillag
Az élet kemény iskolája
Detektív helyett kémelhárító
A népgazdaság kémelhárítási védelme
A feldolgozó csoport élén
Hadakozás a Moszad ellen
Állambiztonságból nemzetbiztonságba
Mozgalmas nyugállomány, ügynökvadász-elhárítás
Visszapillantó
Függelék
Névmutató

 

Állapot: Jó állapotú, antikvár könyv. = 4

Szállítás

Foxpost csomagautomata

Előreutalás után-Foxpost automatába


Szállítási díj: 870 Ft

Személyes átvétel


Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség, de átutalást, vagy azonnali átutalási lehetőséget fel tudunk ajánlani.

Előreutalás után-Foxpost házhozszállítás


Szállítási díj: 1 600 Ft

Szállítás külföldre


Thank you very much for choosing our Foundation! After checking the stock, I will RETURN you within three working days, because our books can be buy in our shop, in some unfortunate cases, the book may have already been purchased., in these cases you can cancel the purchase or we can offer a replacement book. The post office will deliver our books abroad, and I will also write the exact cost and the account number in the reply letter.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek